PD Vrh sv. Mihaela

Prosvetno društvo Vrh sv. Mihaela je začelo z delovanjem decembra leta 1992, uradno pa je bilo ustanovljeno 30. aprila 2001.

Društvo goji slovensko kulturno izročilo na različnih področjih, posebej pa izstopa pevska dejavnost.

V okviru društva delujejo štiri pevski sestavi: OPZ Etko Mužetko, ki ga vodi Karen Ulian, MlPS Vihar in DVS Bodeča Neža pod vodstvom Mateje Černic in Cerkveni pevski zbor.

Med rednimi dejavnostmi so kresovanje, ki ga uvaja kulturna prireditev ob zaključku sezone, razne delavnice za otroke, barvanje pirhov, kateremu sledi razglasitev najlepše pobarvanega pirha, božičnica, koledovanje otrok in mladih z betlehemsko lučko miru ter tekmovanje Jaslice pri nas doma. Že 25 let prireja enodnevni izlet po slovenskih poteh. Društvo je sodelovalo tudi s stojnico #gUSTAmi Dvs Bodeča Neža na Okusih ob meji v Gorici. Letos bo v organizaciji društva stekla 20. revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zlata grla – edinstven dogodek, ki omogoča pevcem iz širše Primorske, da se preizkusijo na tekmovalnem koncertu ali da se predstavijo na reviji.

OPZ ETKO MUŽETKO, pod vodstvom Karen Ulian, se posveča predvsem slovenski pesmi in besedi. Zborček sodeluje na delavnicah društva ter nastopa na revijah Zlata grla in Mala Cecilijanka, na Prazniku frtalje v Rupi in miklavževanju na Vrhu sv. Mihaela. Vsako leto v poletnem in božičnem času uprizorijo otroci igrico na izvirno besedilo Nike Cotič.

MlPS VIHAR deluje pod vodstvom Mateje Černic od leta 2017. Skupina nastopa na goriških revijah Zlata grla in Mala Cecilijanka ter na društvenih in občinskih prireditvah. V zadnjem letu je skupina postala prepoznavna zaradi svojih živih in prepričljivih nastopov.

DVS BODEČA NEŽA sestavljajo pevke iz goriške in tržaške pokrajine. Razvoj zbora, ki je postal prepoznaven tudi na mednarodnem nivoju, so obeležila številna priznanja zborovskih tekmovanjih (Neerpelt 2010, Vittorio Veneto 2011, Arezzo 2013, Maasmechelen 2015, Cork 2017, Varna 2018), štiri zgoščenke (Bodečenežno, Stabat Mater, Čas-Tempo-Time ter Gaudete et cantate), gostovanje na abonmajih, festivalih in priznanih koncertnih odrih (Haag 2011, Fano 2012, Gledališče Verdi v Gorici 2016, Palau de Musica Catalana 2016, Mednarodni simpozij v Trentu 2017, Quaresimali d’Arte 2019, Glasba iz vrtov sv. Frančiška 2019, Sakralni abonma 2019) ter številni projekti. DVS Bodeča Neža je za svoje uspehe leta 2014 prejela Prešernovo nagrado, ki jo podeljujeta krovni organizaciji SSO in SKGZ.

Ulica Cotiči, 41 

 

34070 Vrh Sv. Mihaela (GO)

 

Predsednik Mateja Černic
Presidente Jurij Paljk